Iklan

Sabtu, 24 Mei 2014

Teguran Guru Membina Motivasi

Lama benar saya sendiri tak sempat singgah ke blog tercinta ini. Mujur belum sempat bersawang lagi. Tapi dah berhabuk-habuk sampaikan ditegur guru. Malu rasanya dah berusia ni ditegur gurukan! Tapi saya suka, maknanya guru saya prihatin, rajin melawat blog-blog anak muridnya. Apa yang salah dan tak kena ditegurnyalah. Terpulang kepada empunya diri nak dengar atau tidak. Anyway Teacher Zaila, thank you for everything! You are such an awesome teacher.

Beruntungnya saya, anak-anak murid guru di Akademi Bekerja Di Rumah ni ramai tau! Bayangkan jika ada 600 rangkaian blog dengan anggaran 12 orang guru, bermakna seorang guru menjaga 50 orang murid. Bilangan sebenar lebih dari itu, ini hanya untuk memudahkan kiraan. Ramai yang nak dijaganya tu.. Moga-moga semua anak-anak murid ABDR ini baik-baik belaka dan saling sokong menyokong antara satu sama lain. Itulah yang paling ditekankan dalam rangkaian kami. Malah produk bisnes online yang kami usahakan ada yang milik sendiri dan ada yang milik ahli-ahli ABDR.

Di ABDR, peluang penulisan, peluang menambah rakan-rakan, peluang menambah ilmu pengetahuan dan peluang perniagaan terbuka luas. Semuanya memang sesuai diceburi oleh para suri sekalian. Berada di rumah bukan bererti idea dan kreativiti terhenti. Malah jika rajin dan pandai berusaha seperti guru saya, Pn Zaila, dah tentu kocek suri sentiasa terisi penuh.

Meneladani beliau menyebabkan saya terpanggil membuat bisnes online juga. Kini saya merupakan penjual minyak serbaguna yang halal, produk bumiputera Islam dan berbau wangi serta sah dibawa solat. Banyak kebaikan dengan penggunaan minyak ini. Boleh digunakan untuk bayi sehinggalah kepada mereka berusia emas. Bebas bahan kimia kerana diperbuat dari minyak kelapa dara, minyak mint dan minyak aromatherapi. Nama komersialnya ialah Miracle Refreshing Spray dan nama glamournya ialah minyak ajaib. Boleh lihat page di sini untuk lihat testimoni dan kebaikannya. Nilah rupanya..Selain itu saya juga membantu para suri dan suami menyediakan makanan yang sedap dan pedas, ringkas dan pantas untuk hidangan seisi keluarga. Produk ini namanya Sambal Hijau Sedap. Produk sambal ini tahan selama 6 bulan kerana ia telah dimasak terlebih dahulu. Memang sesuai untuk meeka yang nak bawa pergi travel. Bawa rice cooker, beras dan kicap je. Anda boleh terus makan dengan nasi putih panas-panas atau dengan roti, lempeng, roti jala atau ubi rebus. Yang bagusnya ia boleh dijadikan rencah dalam masakan. Anda tak perlu nak kisar bawang atau cili kerana semua telah tersedia dimasak. Untuk nasi goreng yang enak, hanya tambah telur atau ayam atau sayuran. Boleh juga dibuat masak lemak dan goreng sayuran. Tiada belacan dalam kandungannya, hanya bawang, cili dan ikan bilis. Pergghh..memang sodaplah.

Inilah bisnes online saya kini. Ada juga di antara ahli ABDR merupakan agen dan dropshipper produk saya. Anda juga boleh jika anda mahu. Saya ingin tunjukkan bahawa dengan berada dalam keluarga ABDR, anda juga boleh berniaga. Dengan ABDR juga anda boleh menulis, ramai dari kalangan ahli-ahli akademi telah mengeluarkan e-book, ada yang dah buat buku juga. Anda pilih apa yang anda mahu.

Sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah untuk lebih dekat dengan keluarga tetapi masih dapat menjana idea dan kewangan anda. Anda boleh mulakan dengan mana-mana kelas yang anda suka seperti berikut;

(1) Kelas Asas Penulisan Blog
(2) Kelas Asas Membuat Blog dan FanPage (saya belajar yang ini jadi infonya banyak sedikit)

Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)?
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan untuk anda
.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, Kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjaya yang mahu buat secara sambilan.
f. Apabila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain dan bina jaringan bisnes secara online.

(3) Kelas Asas Akaun Secara Online dan Offline
(4) Bengkel Pengurusan Akaun Bisnes

Boleh email saya, azhana.am@gmail.com untuk pendaftaran mana-mana kelas ya!Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...